Sim only en bkr

Het BKR is het Bureau Krediet Registratie en is gevestigd in Tiel. Dit bedrijf houdt toezicht op alle leningen in Nederland. Wanneer iemand een betalingsachterstand heeft, krijgt die persoon een negatieve BKR-codering. Met een negatieve codering is het lastig om geld te lenen en is het afsluiten van abonnementen ook niet meer van zelfsprekend. Dit komt, omdat sommige bedrijven bang zijn dat personen met een negatieve codering hun betalingsverplichtingen niet kunnen nakomen.

De BKR check

Voor normale telefoonabonnementen geldt vaak een BKR check, omdat deze abonnementen maandelijks veel geld kosten. Wanneer u een aanvraag doet bij een telecom aanbieder, geeft u ook toestemming dat de aanbieder uw financiële situatie bekijkt. Wanneer blijkt dat u altijd aan uw betalingsverplichtingen heeft voldaan, zal het afsluiten van een abonnement geen probleem zijn. Wanneer u meerdere malen met een betalingsachterstand te maken heeft gehad, dan zullen veel aanbieders u geen abonnement verschaffen. Gelukkig is het tegenwoordig met sim only vaak eenvoudiger om een abonnement af te sluiten. Providers welke naar eigen zeggen geen bkr check uitvoeren zijn  Simpel , Youphone en Hollandsnieuwe.

Nieuwe maatregel

Een sim only abonnement is eenvoudiger om af te sluiten, omdat sinds 1 januari 2011 een aantal telecom aanbieders geen BKR check doen wanneer u een sim only aanvraagt. Dankzij deze maatregel kunnen ook mensen die een betalingsachterstand hebben gehad een abonnement afsluiten. Oude BKR registraties zijn dus voor deze aanbieders niet meer van belang. Bedenk echter wel voordat u een sim only abonnement afsluit, of u de maandelijkse kosten kunt betalen. Het is niet verstandig om een sim only abonnement af te sluiten wanneer u hier niet zeker van bent.

Reacties zijn gesloten.