Sim only of prepaid

Sim only of prepaid is een vraag die tegenwoordig vrij eenvoudig te beantwoorden is. Toen mobiele telefonie net in opkomst was, maakte bijna iedereen gebruik van prepaid. In een later stadium zijn veel mensen echter overgestapt naar abonnementen, omdat dit simpelweg in de meeste gevallen voordeliger is. Sim only is echter sinds enige tijd ook aan een opmars bezig, zeker omdat sim only ten opzichten van prepaid veel voordelen heeft.

Altijd kunnen bellen

Wanneer u moet kiezen tussen sim only en prepaid, is het belangrijk om te weten dat wanneer beltegoed bij prepaid op is, u ook niet meer kunt bellen of sms’en. Natuurlijk bent u wel altijd bereikbaar, maar wanneer u contact met iemand wilt opnemen dient u eerst in beltegoed op te waarderen. Bij sim only werkt dit anders. Je kunt namelijk kiezen voor een bepaalde bundel, bijvoorbeeld 150 belminuten. Wanneer deze belminuten op zijn, kunt u gewoon doorgaan met bellen alleen betaalt u wel een hoger bedrag omdat u ‘buiten de bundel belt’. Maar het grote voordeel van sim only is hierbij dat u wel altijd andere mensen kunt bereiken.

Sim only of prepaid, sms’en

Als u vaak een sms bericht verstuurd, is het al snel voordelig om te kiezen voor sim only. Dit komt omdat u bij de meeste sim only aanbieders een zogeheten sms-bundel kunt afsluiten. Voor bijvoorbeeld € 10 per maand kunt u op deze manier 1.000 sms’jes versturen. Bij prepaid betaalt u per sms een aantal cent en je kunt voorstellen dat dit bedrag met 1000 sms berichten eenvoudig kan oplopen tot tientallen euro’s.

Internet met sim only of prepaid

Wanneer u gebruik wilt maken van internet op uw telefoon, is het ook aan te raden om voor sim only te kiezen. Ook hierbij geldt dat het mogelijk is om een databundel af te sluiten met sim only abonnement. Met prepaid betaald u vaak per megabyte en dat kan enorm in de kosten lopen. Kortom, wanneer u moet kiezen tussen sim only of prepaid, is sim only vaak de meest voordelige optie.

Reacties zijn gesloten.