Sim only internet

Bij een sim only abonnement worden alleen de kosten voor het gebruik van het abonnement betaald. Dit is voor de consument erg voordelig omdat resulteert in lage maandlasten. De telecomaanbieder levert bij een Sim Only abonnement namelijk geen telefoon. De consument kan zelf een telefoon gebruiken, deze dient wel sim lock vrij te zijn. Met een Sim Only abonnement kan er behalve bellen en sms’en, ook gebruik worden gemaakt van internet. Dit is erg handig wanneer je over smartphone beschikt, maar het abonnement van je huidige provider is afgelopen. Je kunt dat gewoon met een goedkoop Sim Only abonnement met internet, alle websites bezoeken die je maar wilt, vaak voor een vast bedrag per maand. Let wel op de kosten van je internetgebruik wanneer je in het buitenland verblijft!

Kosten

Wanneer je bijvoorbeeld een Sim Only abonnement met internet wilt afsluiten op je Blackberry, kan dit vrij gemakkelijk. Uit de vele aanbieders kun je een abonnement kiezen dat precies past bij jouw verbruik. Het is namelijk zonde om een Sim Only abonnement met onbeperkt internet te nemen als je slechts twee keer per week je e-mail bekijkt op je Blackberry. De kosten van de Sim Only abonnementen kunnen erg uiteenlopen, dus het is belangrijk om alle aanbieders goed te vergelijken. Als je een Sim Only abonnement met internet wilt voor bijvoorbeeld je HTC toestel of Iphone, dan kun je bij de meeste providers kiezen uit drie verschillende soorten internetabonnementen. Wanneer je erg veel gebruik maakt van internet op je smartphone, is het verstandig om een Sim Only abonnement met onbeperkt internet af te sluiten. Je kunt dat zoveel van de internetdiensten gebruik maken als je zelf wilt. Je betaalt dan een vast bedrag per maand, waardoor je nooit voor verassingen komt te staan. Wanneer je slechts af en toe gebruik maakt van internet op bijvoorbeeld je Blackberry, dan is het wellicht verstandig om een abonnement met een vast datalimiet af te sluiten. Je betaalt dan bijvoorbeeld voor 10mb per maand. Wanneer je meer verbruikt, worden er extra kosten in rekening gebracht. Op deze manier kunnen de kosten van je Sim Only abonnement met internet onverwacht hoog uitvallen. Het is dus belangrijk om je internetverbruik bij deze abonnementsvorm goed in de gaten te houden. Wanneer je de ene maand veel en de andere maand weinig gebruik van internet op je HTC of Iphone maakt, is het wellicht slim om een Sim Only abonnement met internet af te sluiten, waarbij je betaalt per verbruikte megabyte. Wanneer je in december slechts 1mb verbruikt, hoef je ook niet meer te betalen. Op deze manier hoef je nooit te veel te betalen.

Vergelijken

Bij het kiezen van een goed Sim Only abonnement met internet is het dus belangrijk dat je naar de verschillende providers kijkt. Daarnaast is het handig om bijvoorbeeld een smartphone zoals een BlackBerry of HTC te hebben, zodat je weet dat die toestellen goed overweg kunnen met internet. De schermen van deze toestellen zijn groot en de browsers zijn geschikt voor het bezoeken van verschillende websites. De aanbiedingen van Sim Only abonnementen met internet zijn erg divers, dus let goed op welk abonnement je af gaat sluiten.

Reacties zijn gesloten.