Micro simkaart

Een micro sim kaart iets eigenlijk niets anders dan een speciale variant van de sim kaart, die een stukje kleiner is. Waar een reguliere sim kaart 15 x 25mm meet, is een micro sim kaart maar 12 x 15mm groot (Apple werkt inmiddels al met de nano sim kaart, een nog kleiner exemplaar). Men heeft er onder andere bij Apple voor gekozen om de reguliere sim kaart vaarwel te zeggen en met een kleiner exemplaar te gaan werken. Indien u een sim only abonnement af wilt sluiten voor een mobiele telefoon waarin alleen een micro sim kaart past is het van belang om die los aan te schaffen, wanneer deze niet bij het abonnement zit.

Simkaart voor iPhone en iPad

De micro sim kaart is een exemplaar dat u onder andere in de iPhone 4S en de iPad kunt gebruiken. Let er zelf goed op dat het apparaat vraagt om een dergelijke sim kaart, aangezien de meeste mobiele telefoons en tablets nog gewoon met de reguliere exemplaren werken. Bij een sim only abonnement waarbij er een micro sim kaart nodig is zal dit over het algemeen netjes worden aangegeven, waardoor u er van op de hoogte wordt gebracht.

Zelf een micro sim kaart knippen

U kunt de micro sim kaart zelf aanschaffen bij een sim only abonnement (al wordt deze ook vaak gratis geleverd), maar u heeft daarnaast ook de mogelijkheid om zelf een exemplaar te knippen. Gaat u daarvoor online op zoek naar een goede handleiding. U heeft in ieder geval een mal nodig die u aangeeft op welke plaatsen u de reguliere sim kaart kleiner dient te knippen. Zo komt u op een relatief eenvoudige manier uit bij een micro sim kaart, mits u er natuurlijk in slaagt om deze voorzichtig en nauwkeurig uit te knippen.

Reacties zijn gesloten.