Sim only met gratis telefoon

Het komt steeds meer voor dat men een gratis telefoon geeft bij een sim only abonnement. Dat past bij de manier waarop we al jaren telefoons kopen, maar klopt dit wel en is de telefoon echt gratis?

Wat is een sim only abonnement?

Een sim only abonnement geeft men de naam eigenlijk al heel duidelijk aan waar het om gaat. Je krijgt alleen een simkaart (sim only) en je gaat op basis daarvan een abonnement aan. Dit zorgt ervoor dat je zelf voor een telefoon dient te zorgen, om daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van de simkaart. We hebben over het algemeen meerdere mobiele telefoons in huis liggen, waardoor er altijd wel een exemplaar beschikbaar is. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat het aantal sim only verkopen nog altijd stijgt, terwijl de rest van de markt het lastig heeft.

Gratis telefoon bij je abonnement

Aanbieders kiezen er steeds vaker voor om een telefoon aan te bieden bij een sim only abonnement. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een abonnement aan te gaan en daar een mooie Nokia bij te krijgen. Het gaat in dat geval niet om een smartphone, maar je hebt in ieder geval de mogelijkheid om te bellen en wellicht een SMS te versturen. Ook de Samsung telefoons, zoals de Samsung Galaxy Y, of de oudere modellen iPhones worden regelmatig gratis aangeboden bij een sim only abonnement. Op die manier verkoopt men het sim only abonnement als een regulier abonnement, al is de telefoon over het algemeen simlockvrij.

Is de telefoon echt gratis?

Nu gaat het er natuurlijk om of de telefoon die men ‘gratis’ aanbiedt ook daadwerkelijk gratis is. Een regulier abonnement geeft over het algemeen ook aan dat je gebruik kunt maken van een gratis telefoon, al betaal je vervolgens toch meer dan bij een sim only abonnement. Dit betekent dat de prijs van het toestel in de abonnementskosten verwerkt zal zitten. Vergelijk de verschillende sim only abonnementen met elkaar. Pas op het moment dat de sim only aanbieding met telefoon net zo voordelig is als de reguliere sim only abonnementen ben je er zeker van dat de telefoon echt gratis is.

Reacties zijn gesloten.