Sim only abonnement

Op zoek naar een sim only abonnement? We leggen graag uit waar je aan moet denken.

  • Minuten:
  • Kosten:Beste sim only per providerAlle sim only's vergelijken


Sim only abonnement

Wil je een sim only abonnement en ben je benieuwd hoe je kiest voor het juiste aantal belminuten, SMS-berichten en internet MB’s? Wij helpen je er graag mee op weg, zodat je online een goede keuze kunt maken.

Zodra je een beeld hebt van het sim only abonnement dat je af wilt sluiten kun je gebruik maken van de sim only aanbiedingen bij ons op de site. Je zorgt er op die manier voor dat je een lage prijs betaalt voor het gebruik van een abonnement dat goed aansluit bij je specifieke wensen.

Belminuten en SMS-berichten

Traditioneel gaan we binnen een sim only abonnement eerst op zoek naar het geschikte aantal belminuten en SMS-berichten. Bel je af en toe met vrienden, maar is dat minder dan 5x per week? De kans is groot dat je dan voldoende hebt aan 150 belminuten per maand, waardoor je gebruik kunt maken van een voordelige bundel. Daarnaast is de kans groot dat je nauwelijks nog SMS-berichten verstuurt. Bel je aan de andere kant uren met je familie of met vrienden? Zorg ervoor dat je gebruik maakt van een onbeperkt sim only abonnement qua aantal belminuten, of neem er minimaal 500 (ruim 8u) per maand af.

Internet MB’s

Wil je binnen het sim only abonnement gebruik gaan maken van het mobiele internet? Je kunt abonnementen afsluiten vanaf zo’n 100MB per maand. Je hebt daar voldoende aan om af en toe wat op te zoeken op mobiele pagina’s, de vertrektijden van de bus te checken en bijvoorbeeld via WhatsApp berichten te versturen. Wil je daarnaast wat vaker over het mobiele internet surfen en maak je bijvoorbeeld onderweg gebruik van Facebook? Kies dan voor zo’n 500 - 1000MB per maand, zodat je ook foto’s zonder problemen kunt laden. Wil je onderweg ook muziek en video’s kunnen streamen? Dan is het verstandig om binnen het sim only abonnement gebruik te maken van minimaal 2GB aan data en goed te kijken naar de abonnementen met 5GB of zelfs 10GB aan data.

Let binnen het sim only abonnement bovendien goed op de snelheid van het mobiele internet. Een 3G verbinding tot 14,4 Mb/s biedt voldoende snelheid wanneer je maximaal gebruik maakt van Facebook, zodra je muziek en filmpjes wilt gaan streamen is het verstandig om gebruik te maken van een 4G verbinding. Je kunt bij de meeste providers dan rekenen op meer dan 20 Mb/s, voldoende om ook de video’s in hoge kwaliteit soepel te laten afspelen.

Extra binnen het sim only abonnement

Tenslotte kun je nadenken over eventuele extra’s binnen het sim only abonnement, zoals mogelijkheden om over de grens voordelig te bellen en een verdubbelaar van je aantal SMS-berichten. Je kunt denken aan een 4G versneller en een eventueel abonnement op Spotify of aanvullende diensten. Ga daar bij voorkeur niet vanuit in je eerste vergelijking, zodat je het sim only abonnement kunt vinden dat optimaal aansluit bij je behoeften met betrekking tot het aantal belminuten, SMS-berichten en internet MB’s.